PAMarquitectura-CASA T+X 01

Casa T + X

Estat previ

Obres

Rehabilitació d’una vivenda entre mitgeres

Una antiga casa de poble entre mitgeres on es combinen materials tradicionals amb nous materials per adaptar la vivenda a les noves necessitats dels usuaris. Es realitza una elevació de planta per tal de fer cabuda a tot el programa.

La planta baixa està destinada a garatge i magatzem, amb una entrada de llum des del pati central que recorre tota la vivenda i que serveix en aquesta planta de zona de paeller tant tradicional a les nostre terres.

A partir d’una escala lineal, que posa en valor la materialitat de la pedra amb el contrast de l’estructura metàl·lica, s’accedeix a la planta primera com a zona de dia. La planta superior compta amb totes les dependències necessàries de zona de nit.

Un dels primers passos va ser estudiar la situació actual per valorar detalladament quins elements mantindre i emfatitzar amb la nova proposta. La materialitat a les parets mostra el pas del temps en els diferents espais de la vivenda.

La façana manté el caràcter tradicional en la part superior, però es realitza un panellat continu en la planta baixa, per tal d’homogeneitzar aquesta planta i integrar en un mateix material porta d’accés i porta de garatge.

Resum del projecte

Localització:

Guadassuar, València

Àrea:

380 m2

Any:

2019

Proveïdors

FUSTERIA PANELAT / FAÇANA EXTERIOR:
METÁLICAS MARTINCA
FUSTERIA ALUMINI EXTERIOR:
TECHNAL / SM ALUMINIOS