Casa 11 + 13

Obra

Estat previ

Plànols

Rehabilitació casa 11 + 13

Rehabilitació de vivenda unifamiliar entre mitgeres

S’ha dut a terme una rehabilitació integral en dos habitatges colindants, amb l’objectiu d’unir-les i crear espais més amplis i lluminosos. La unió dels dos habitatges ha permés crear àrees comuns més grans, com un saló i una cuina de concepte obert, ideals per a reunions familiar i socials. També s’han creat dormitoris espaiosos per a agarantir el comfort i la comoditat dels usuaris.

El nostre estudi projectà una rehabilitació conservadora que manté la composición, la volumetria i l’estructura original de les dues cases.

A la finalització de la unió, l’immoble disposa d’una façana de longitud total de 10m i amb una profunditat al voltant de 9,50m, quedant una forma pràcticament quadrada, permetent no tenir pràcticament espais de circulación i quedant totes les dependències amb il·luminació directa, o bé de façana, o bé de pati.

En la intervenció es creen connexions entre les dues cases. Es realitza l’enderrocament selectiu de particions interiors i part de l’escala per a aconseguir una nova distribución que s’adaptara a les necessitats del client.

La nova escala unificada s’ubica en el punt central de la vivenda, per a facilitar l’accés a totes les àrees de a vivenda de manera més eficiente. Esta ubicación estratégica no sols millora la comoditat, si no que també permet una millor distribución de la llum natural en tots els espais. La llum passa a tenir especial importancia en molts racons de la vivenda, ressaltant les parets originals de rajola vista o jugant amb els racons de l’escala.

Materials

Es va decidir deixar en gran part de la casa els murs de maçoneria, les bigues de fusta i volta de rajola, així com l’estructura de fusta de la coberta, a la qual se li va realitzar un aïllament per la part exterior.

Pati

En la part darrera de planta Baixa, existeix un pati de llums. S’amplia la superficie d’aquest pati, amb l’objectiu de guanyar llum en les diferents depenències que es desenvolupen en la vivienda. Aquest pati permet una ventilació creuada de tota la vivenda. Anteriorment aquest pati era un pati residual sense ús i ha passat a ser un espai acollidor i atractiu que banya de llum les diferents plantes.

Distribució

La vivienda es distribueix en varies plantes, quedan la planta Baixa com a zona de día, la planta pis 1 com a zona de nit i una planta superior abuhardillada com a zona d’usos múltiples i amb connexió a una Terrassa com a zona d’oci.

Façana

En la façana, s’ha volgut deixar constancia la diferenciació de les dos vivendes, una d’elles quedan revestida de pedra i emmarcant la totalitat dels buits per a donar unitat entre elles.

Resum del projecte

Localització:

Guadassuar

Àrea:

230 m2

Any:

2023

Fotografia final:

PAM Arquitectura